fbpx

O nás

O nás

O nás

Žofín Restaurant by STONES je nejnovější pražská fine-dining restaurace, která je provozována společností STONES FINE CATERING. Nachází se kousek za Národním divadlem na Slovanském ostrově v neorenesančním paláci Žofín.

 

 

DESIGN, UMĚNÍ A KRÁSA PŘÍRODY

To vše je interpretováno v podobě Žofín Restaurant. Zelenina, houby, lesní plody a maso jsou k nám dodávány ze zahrad, lesů a luk od lokálních farmářů. V souladu s autentičností naší gastronomie a přístupem k surovinám přinášíme zdravější a naturálnější chutě.

RESTAURACE

Věříme, že jídlo nemůže být lepší než ingredience, ze kterých bylo připraveno, a že nejlepší ingredience jsou obvykle místní.

Náš Team

Náš Team

 

Jiří Nosek

EXECUTIVE CHEF

Kariéra Jiřího Noska je stejně pestrá, jako jeho nápadité kuchařské umění a láska k vaření. Svou profesionalitu získával dlouholetým učením se pod křídly nejlepších světových šéfkuchařů, konkrétně ve Španělsku v restauracích jako je Arzak, Azurmendi, Tickets. V Praze Jirka působil jako šéfkuchař například ve Zdenek’s Oyster Baru, C’est La Vie a mnoho dalších restauracích. Inspiraci ke své práci hledá jak ve staré tak nejmodernější literatuře, přírodě a lokálních surovinách.

Klára Kollárová

VINOGRAF HEAD SOMMELIER

„My hledáme, abyste vy mohli objevovat“ jsou slova Kláry Kollárové, nejvýznamnější české sommeliérky a spolumajitelky vinného baru Vinograf. Pokud zrovna nešéfuje ostatním sommeliérům a nepoznává nová vinařství, pravděpodobně sbírá po světě medaile v kickboxu. Její hluboké znalosti vína dokládají nejenom vážené tituly AIWS & Fine and Rare Wine Specialist & The Weinakademiker, ale také její příspěvek do prestižní a oceněné publikace World Atlas of Wine, kde jí autoři svěřili Českou republiku. Svými znalostmi a citem pro víno upoutala již v pražské restauraci La Degustation, kde fungovala jako hlavní sommeliérka právě v období, kdy restaurace získala svou první michelinskou hvězdu. Svůj rukopis zanechá i v restauraci Žofín a výběru českých vín, která jsou speciálně párována s pokrmy šéfkuchaře Jiřího Noska.

Tomáš Kubart

MANAGER

Mluví se o něm, jako o jedné, z nejvlivnějších osobností britského pohostinství. V Londýně vedl vyhlášené michelinské restaurace (naposledy Kerridge) a zná ho téměř celá tamní gastronomická scéna. Tomáš je znám svým zápalem pro věc a pojem „spokojený host“ je jeho životním mottem. Možná i proto se dostal na úplný vrchol v tak mladém věku. Tomáš se nedávno rozhodl pro návrat do Česka a vy máte tak nyní příležitost zažít špičkový servis pod jeho taktovkou.